Relatietherapie Zoetermeer met een psycholoog

Als het in een relatie slecht gaat, zijn twee mensen heel alleen.

Dit is niet zomaar een dipje

Elke relatie kent zijn ups en downs. Maar dit is anders. Jullie vechten elkaar de tent uit, of jullie vermijden elkaar, situaties of bepaalde onderwerpen. Ieder op zijn eilandje.

Relatietherapeut?! Pfoe…

Voor veel koppels is het een ongemakkelijk idee: gaan praten met een relatietherapeut. Je vraagt je af wat relatietherapie nou kan doen, wat jullie zelf niet kunnen. En het is allemaal wel heel intiem wat jullie willen bespreken.

Echte hulp

Toch is relatietherapie het beste bij een vastlopende relatie en trouwens, ook als jullie relatie goed gaat kan een therapeut je heel veel verrijking bieden.

In de eerste plaats omdat er iemand bijkomt die jullie in gesprek met elkaar kan brengen. Want daar schort het zeker weten aan. Anders dan vrienden en familie is de therapeut in staat jullie allebei te laten spreken maar belangrijker nog: te laten luisteren.
Daarbij herkent de therapeut patronen in jullie ‘chemie’ en kan jullie handvatten geven daar uit te breken.

Jullie moeten wel willen

Dat klinkt misschien als een open deur, maar het is wel waar. Net als bij elke therapie gaan jullie het werk doen. Dat moeten jullie wel willen. Allebei.

Nu kan het, dat tijdens de relatietherapie één van jullie (of jullie samen) tot de conclusie komt dat er geen weg meer is, voor jullie samen. De therapeut kan jullie helpen op een respectvolle manier de relatie te beëindigen. Zeker als jullie kinderen hebben is het belangrijk om ook het afronden van jullie relatie met zorg en aandacht te doen.

Onverwacht

Na al die jaren zou je denken dat jullie elkaar door en door kennen. En dat is waarschijnlijk in veel opzichten ook zo. Toch kunnen er in relatietherapie zaken boven water komen, over jezelf en de ander waar jullie allebei van kunnen schrikken. Wat dat betreft is relatietherapie echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Lees meer over jullie relatie en seksualiteit

Heb je vragen over jullie relatie?

Kijk dan op het gratis forum over relatietherapie! Op dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten uit het hele land, waaronder ik zelf.

Contact Therapie Zoetermeer

Wil jij je vragen aan ons stellen of een advies waar je het beste terecht kunt? Bel ons dan vrijblijvend op 085-4014720. Wij van Psychologen Nederland zijn opgeleid in de psychologie, zodat we je niet alleen direct een afspraak kunnen geven bij een psycholoog van jouw voorkeur, maar je ook inhoudelijk adviezen kunnen geven. En als je een afspraak wil maken, zijn er geen wachtlijsten, wel zo prettig!