Relatietherapeut Zoetermeer

Wat is seks eigenlijk?

Seks kan heel veel dingen zijn. De taal van liefde. De ontlading van spanning. Lichamelijke lust.

Seks kan jou en je relatie verdiepen, intenser maken. Het kan ook jezelf verrijken, je horizon verbreden, de beleving van je lichaam bewuster en liefdevoller maken.

Jij en sex

Nog even los van vrijen met je partner. Hoe mooi en prachtig sex ook kan zijn, voor jou is het dat misschien wel helemaal niet. Misschien heeft het een duidelijke reden, misschien weet je zelf ook niet waarom het zo is.

In relatietherapie heeft seks een plek. Je krijgt bij mij de tijd en de ruimte om de woorden te vinden voor jouw beleving van seks. En samen vinden we verklaringen en zorgen we dat seksuele intimiteit een natuurlijke plek in jouw leven krijgt. En dat je er van kunt genieten.

Jullie en seks

Seks in een relatie is één van de vele manieren waarop jullie praten. De meest intense. Eigenlijk is het een uitvergroting van jullie relatie. Als je verliefd bent, spatten de vonken er vanaf. Jullie zijn allebei gretig de ander te leren kennen.

Nu de verliefdheid er wel vanaf is. Wordt vrijen ingewikkelder. Hij wil te vaak. Zij heeft geen zin. Het lijkt ook wel oppervlakkiger te worden. Jullie kennen elkaar ook zo goed, weten precies wat de ander fijn vindt. Dus je doet je dingetjes en klaar zijn jullie weer. Na verloop van tijd dringt hij ook niet meer zo aan en als ik jullie nu zou vragen wanneer jullie voor het laatst écht gevreeën hebben, dan weten jullie het waarschijnlijk niet eens.

En dan is de seksualiteit uit jullie relatie verdwenen. Daarmee doen jullie jezelf en jullie relatie tekort. En daarbij, alles dat nu onuitgesproken blijft, komt een keer naar boven.

Liefde is een werkwoord

Ze zeggen ‘liefde is een werkwoord’, nou, seks is helemaal een werkwoord. Niet alleen de activiteit, maar alles er omheen. Dat je in gesprek moet blijven. Dat je moet luisteren. Dat je moet nemen én geven.

Het is alsof je duizenden keren tegen de ander zegt dat je van hem of haar houdt, op zo´n manier dat diegene het ook echt voelt. Dus je moet origineel blijven, verrassend, en vooral heel goed weten hoe je het moet zeggen.

Lees meer over relatietherapie

Heb je vragen over jullie relatie?

Kijk dan op het gratis forum over relatietherapie! Op dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten uit het hele land, waaronder ik zelf.

Contact Therapie Zoetermeer

Wil jij je vragen aan ons stellen of een advies waar je het beste terecht kunt? Bel ons dan vrijblijvend op 085-4014720. Wij van Psychologen Nederland zijn opgeleid in de psychologie, zodat we je niet alleen direct een afspraak kunnen geven bij een psycholoog van jouw voorkeur, maar je ook inhoudelijk adviezen kunnen geven. En als je een afspraak wil maken, zijn er geen wachtlijsten, wel zo prettig!